Na twee seizoenen zonder, is de Stad van de Zon Triatlon terug op de kalender. Op woensdag 1 juni staan om 19:15 uur zo'n 220 atleten op het Strand van Luna aan de start van de elfde editie. Ze gaan een achtste triathlon afwerken, oftewel een sprinttriathlon. De afstanden zijn: 0,5 kilometer zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

De Stad van de zon triathlon Heerhugowaard maakt ook deel uit van het Paratriathlon circuit van de Nederlandse Triathlon Bond. In plaats van fietsen wordt gehandbiket, en in plaats van hardlopen wordt er gewheelerd. Er doen drie paralympiërs mee.

De Stad van de Zon Triathlon leek even op losse schroeven te staan., toen het Hoogheemraadschap met een permanent negatief zwemadvies kwam vanwege de hoge concentratie van E. coli bacteriën. Deze komen vermoedelijk voort uit de uitwerpselen van vogels. Maar het negatieve advies was op basis van onderzoek over een periode van vier jaar, en twee weken geleden is een nieuwe meting gedaan. Daaruit bleek dat het water van het Meer van Luna nu schoon genoeg is.

Toeschouwers zijn van harte welkom. Het zwemmen gebeurt in het Meer van Luna en daarna wordt een parcours verreden dat strekt van het einde van de W.M Dudokweg tot aan Oterleek. Het loop / wheeler parcours is een rondje om het Meer van Luna. Goede atleten hebben zo'n 2 uur 20 minuten nodig, mindere goden hebben al snel meer dan 3 uur nodig.
Pin It