Afgelopen weekend hebben kunstenaars Marian Tijm en Harry Tijm, onder veel belangstelling, een expositie in het Spaanse Barcelona geopend. Broer en zus zijn beide afkomstig uit Alkmaar, Marian woont sinds 1991 in Spanje.

In Galeria Cora Egger in Barcelona zijn zo’n twintig schilderijen van Marian Tijm te bewonderen. Persoonlijke en intuïtief werk, de kijker ziet veel emotie met schuilplaats als thema, geschilderd en getekend met een unieke vitaliteit. Samen met de beelden van Harry Tijm is deze expositie een lust voor het oog. Van Harry zijn er acht beelden te zien, allemaal recent werk van hout. In zijn werk is liefdevolle precisie en grote aandacht voor vakmanschap duidelijk zichtbaar.

Kunstenaar Marian Tijm (1965) studeerde in 1991 af aan de Rietveld Academie. Sindsdien woont en werkt ze in Spanje. Kenmerkend is diversiteit in stijl en thema, haar werk is altijd vernieuwend en verrassend. Beeldhouwer Harry Tijm (1959) heeft een grafische opleiding genoten en is sinds 1988 continue aan het werk als beeldhouwer. Zijn inspiratie: wereldmythologie, halfwezens en vrouwelijke naaktvormen. Een zoektocht naar de mythe van de mens.

De vrij toegankelijke expositie is te zien tot 23 juni. Mocht je toevallig in de buurt zijn, vraag Marian dan naar de openingstijden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl