HALstad Centraal

Een 23-jarige vrouw uit Alkmaar is vrijdagavond rond 19:30 uur aangehouden op het station van Castricum. Kort daarvoor had ze in de trein een conducteur geschopt en geslagen. De conducteur heeft aangifte van mishandeling gedaan.

De vrouw werd gecontroleerd en bleek geen geldig vervoersbewijs te hebben. Hierop kreeg ze een boete, maar dat pikte de Alkmaarse niet. Terwijl de conducteur de boete aan het opstellen was, schopte ze deze in het gezicht en sloeg meerdere keren. De politie werd ingeschakeld, zodat de vrouw op het eerstvolgende station, Castricum, kon worden aangehouden.

Overigens werd later op de avond nog een conducteur mishandeld op het NS-station in Haarlem. NS-medewerkers hebben de 23-jarige dader uit Rozenburg samen met een omstander vast weten te houden, totdat hij overgedragen kon worden aan de politie.

De politie veroordeelt geweld, met name tegen medewerkers met een publieke functie. "Deze personen hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen personen met een publieke taak wordt niet getolereerd."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl