HALstad Centraal

Op de laatste dag van 2019 neemt Woonwaard 273 huurwoningen over van Mooiland. Het gaat om woningen aan de Europaboulevard en het Europaplein in De Mare. Huismeester Jorrit Schlenther 'verhuist' mee naar Woonwaard. De wooncorporatie verwelkomt de bewoners alvast via een bericht op de eigen website, waarvan de publicatiedatum opmerkelijk genoeg 31 december is.

Mooiland is in meer dan 100 gemeenten actief, maar buiten Noordoost-Brabant gaat het vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. De corporatie is dan ook wel eens een vreemde eend in bijt, en ziet dat branchegenoten veelal een beter netwerk hebben voor hun huurders. Mooiland verkoopt dan ook grote delen het eigen woningbestand, bij voorkeur aan andere corporaties. Woonwaard was een logische keuze.

Joke van den Berg, bestuurder van Woonwaard: “Deze woningen liggen direct naast woningen die we al verhuren in Alkmaar-Noord. We hebben de woningen overgenomen, omdat we het belangrijk vinden dat de woningen door een corporatie verhuurd blijven in plaats van door een commerciële partij. Wij zorgen ervoor dat de inzet op leefbaarheid en verduurzaming blijft voor deze huurders. Met deze aankoop is dat verzekerd.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl