HALstad Centraal
00:00
55
00:00

Maandagavond komt het Museumschip Kasteel Vlotburg aan in Alkmaar. Het zal aanleggen aan de Kanaalkade, vlakbij het politiebureau, en dan vanaf dinsdag tot en met 2 maart open zijn voor publiek. Al voordat je aan boord stapt, ga je terug naar de tijd van ridders, jonkvrouwen en ambachtslieden. Ridder Lenny en vrouwe Christel laten bezoekers hun middeleeuwse kasteel zien.

Het museumschip is met de hand gebouwd door Len Vries, samen met zijn goede vriend en ambachtelijk timmerman Jan Westerhuis. De constructie duurde drie jaar. Sinds 2005 varen Ridder Len en vrouwe Christel met hun museum en paardje door Europa en misschien nog wel eens verder. Ze zijn al in Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en België geweest. De laatste keer dat de Vlotburg in Alkmaar was is al weer even geleden (zie video).

Kasteel Vlotbrug is maandag tot en met vrijdag open van 11:00 tot 17:00 en in het weekend tot 18:00 uur. Toegang kost 5 euro en voor kinderen tot 13 jaar 4 euro. Er is ook nog korting voor studenten, gezinnen en groepen. Meer informatie op vlotburg.be.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl