HALstad Centraal

Naar aanleiding van een artikel over vernielingen rond Oud en Nieuw in de Vogelbuurt en vragen in de Alkmaarse gemeenteraad, zijn wijkagent Bas Wijnen en de gebiedsregisseur naar de Gruttostraat gegaan om met buurtbewoners te praten. Dit laat Wijnen via Instagram weten. Hij vond het zelf gezellig en rustig in De Mare, maar dat werd in ieder geval in de Vogelbuurt toch anders ervaren.

"Thijs en ik waren op oudjaar en nieuwjaar van 14:00 - 07:00 uur aanwezig in de wijk", laat Wijnen weten. Bovendien waren er volgens hem geen meldingen van de vernielingen of illegaal vuurwerk in de Vogelbuurt. Hij vindt dit terugkijkend "bijzonder", en overigens ook "een beetje jammer" dat dit in een krantenartikel wel gesuggereerd werd. De politie kwam ook pas later op de hoogte van vernielingen bij de Oudieplas en bij 'De Spin' in de Rekerhout. Wijnen roept op om toch vooral melding te doen bij vuurwerkoverlast en vernielingen.

Een volger op Instagram is verbaasd dat Bas en Thijs niets hadden meegekregen van overlast in De Mare door illegaal vuurwerk. Op Oudejaarsavond hoorde al vanaf heel vroeg harde knallen. (foto: Instagram pol_bwijnen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl