HALstad Centraal

Donderdagochtend 23 januari presenteren de klassiek celliste Hanneke Rouw en pianiste Sophia Vasheruk een aantal meesterwerken van Brahms en Grieg in Cool. De voorstelling maakt deel uit van Route 65, dé culturele route voor 65-plussers uit Heerhugowaard en omgeving.

De getalenteerde Nederlandse celliste Hanneke Rouw en de cum laude afgestudeerde Russische pianiste Sophia Vasheruk spelen werk van twee grote componisten uit de Romantiek: Johannes Brahms (Cello sonata No. 1, Op. 38 in E minor) en Edvard Grieg (Cello sonata, Op. 36 in A minor).

Brahms’ eerste cellosonate is een bewuste keuze. Vooral in het eerste deel van de sonate kan Rouws cello - een Schoenbach van begin 20e eeuw - schitteren met prachtige expressieve melodielijnen. Het middendeel is een eerbetoon van Brahms aan Mozart en het slotdeel een robuuste mix van thema’s ontleend aan de Kunst der Fuge van Bach. Griegs cellosonate is een vrolijke en uitbundige sonate, die vaak doet denken aan zijn magistrale pianoconcert. De cello en piano wisselen elkaar veelvuldig af met zinderende melodieën vol Noorse bravoure.

Het concert vindt plaats tussen 11:00 en 12:30. Meer informatie en tickets op coolkunstencultuur.nl of via de balie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl