Streekstad Centraal

Sport-Z is onlangs in Alkmaar gestart met SportMIXX, een bijzonder sportprogramma, speciaal voor jongeren die geen of moeizame aansluiting hebben bij het reguliere sportaanbod. De lessen worden gegeven door een professionele sporttrainer met pedagogische achtergrond, vinden om de twee weken plaats op woensdag en zijn in principe voor jeugd van 12 tot en met 18 jaar. Deelnemers beoefenen in blokken steeds andere sporten ergens in Alkmaar. Instromen is het hele jaar mogelijk.

“Bij Sport-Z organiseren wij sportactiviteiten voor iedereen die op één of andere manier bij het reguliere sportaanbod buiten de boot dreigt te vallen. De doelgroep heeft soms behoefte aan meer persoonlijke aandacht voor, tijdens en na de les en dat kunnen we bij onze activiteiten bieden", aldus coördinator Marise Dicou. "Wij begeleiden al geruime tijd een groep met jongere kinderen bij SportFUN, maar kregen vanuit de wat oudere doelgroep steeds vaker de vraag om een wat uitdagender sportaanbod."

Tijdens een pilot bleek het nieuwe concept SportMIXX een succes. Marise: "De jongeren gaan met veel plezier naar de sportlessen.” De sportlessen zijn nu om de week op woensdag van 17:30 tot 18:30 uur. In blokken worden verschillende sporten beoefend, op diverse locaties. Deelname kost 45 euro per 10 lessen/20 weken en betalen kan met de AlkmaarPas. Iedereen kan eerst een proefles nemen.

Aanmelden voor SportMIXX kan via sport-z.org/sportmixx. Voor vragen en/of meer informatie, neem contact op met Marise via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-15011344.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl