Streekstad Centraal

Jessica Schilder heeft zaterdag in Apeldoorn uitgehaald met een kogelstoot van 17,48m. Daarmee steeg de Hera-atlete naar de zesde plaats op de Nederlandse indoorranglijst allertijden en benaderde ze de limiet van 17,70m voor het EK Atletiek in Parijs deze zomer. En passant versloeg de pas 20-jarige atlete haar drie directe concurrenten, waaronder de nationaal indoorkampioene en de ranglijstaanvoerder van het seizoen.

Jessica stootte vorige zomer al een keer 17,50m, maar dat bleek enigszins een uitschieter. Ze was met haar nieuwe draaitechniek nog verre van constant en kwam slechts eenmaal in de buurt van die afstand. Het is opmerkelijk dat de kogelstootster nu al zo ver komt, want atleten focussen zich doorgaans vooral op het buitenseizoen.

Jared Broers verging het minder goed. De 15-jarige hordenspecialist kreeg naar eigen zeggen ten onrechte een valse start toegewezen en lag zo direct uit de 60m H race. Hij revancheerde zich nog wel met een dik record van 7,46s op de 60m sprint. Na zijn hiel vorig weekend flink te hebben bezeerd, presteerde de 16-jarige Jeff Tesselaar solide met een beste vertesprong van 6,47m en 2:04,81 op de 800m U18. (archieffoto: Bjorn Paree)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl