Streekstad Centraal

Van het weekend namen twee Hera-atleten deel aan NK's Indoor Atletiek in Apeldoorn. Afstandsloper Ruud Beerepoot won twee keer goud en een keer zilver op het NK voor 50-plus masters. Julia Jongejeugd mocht trots zijn op haar vijfde plaats bij het NK Meerkamp voor junioren onder 18 jaar.

Ruud Beerepoot had zijn zinnen zondag gezet op verbetering van zijn eigen Nederlands 50+ record op de 1.500m. Met hulp van een andere loper ging hij er vol voor, maar bleef er met 4:19,25 net 0,4 sec. boven. Toch was hij tevreden met zijn titelprolongatie. Temeer omdat hij de dag ervoor al de 800m en 3.000m goed had gelopen. Met een tijd van 2:21,46 op de kortste afstand ging het goud maar net aan zijn neus voorbij, maar later won hij wel overtuigend op de 5km in 9:22,18. Vorig jaar was hij op deze afstand nog tweede.

Julia Jongejeugd begon sterk aan haar meerkamp met een record op de 60m horden van 8,96s. Bij het verspringen verknalde ze haar eerste twee pogingen door ver voor de balk af te zetten. Met de derde zat ze veel beter en sprong haar record met 5,22m. Het kogelstoten ging net zo: heel goed instoten en vervolgens twee slechte pogingen. Julia trok dit aardig recht met een nette  11,55m in haar derde.

Het hoogspringen ging beter; Julia kwam zonder problemen tot 1,60m en het scheelde maar niks of ze had haar recordhoogte van 1,63m gehaald. De afsluitende 800m is geen pretje voor de 16-jarige Heraan, maar ze finishte in een voor haar nette 2:37,74. Achteraf bleek dat ze op slechts een paar punten nog bijna vierde was geworden.

Aankomend weekend komt Julia, samen met meerdere clubgenoten, uit op het NK indoor voor losse onderdelen.(foto: Bjorn Paree)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl