Streekstad Centraal

Afgelopen weekend nam de selectie van Ritmica RG Alkmaar deel aan de Dutch Gymnastics in Dordrecht, de eerste van drie kwalificatiewedstrijden voor benjamins, pre-junioren en junioren voor het NK Ritmische Gymnastiek in Ahoy Rotterdam. Er werden vier podiumplekken behaald.

De gymnasten uit Alkmaar hebben de laatste weken zeer intensief getraind om zich te kunnen meten met de absolute top van Nederland. Deze wedstrijd was dan ook een belangrijk meetpunt voor coaches Alua Bekturova en Tonneke van Rooijen.

Bij de junioren (2005-2007) behaalde de in 2006 geboren Ksenia Bischot over de vier verschillende oefeningen - bal, knotsen, touw en lint - een dikverdiende tweede plaats. De pre-junioren voerden oefeningen uit met touw, bal en zonder materiaal. In de categorie 2008 veroverden Britt Schipper, Evita Karlin en Anika Hess respectievelijk een derde, vierde en zesde plaats. In de categorie 2009 waren er een derde en vierde plaats voor Lis Stinstra en Kristina Shabanova.

Het hoogste scoorde Kseniia Bozhogolo in de categorie benjamins (2010-2011). Zij was de allerbeste met de bal en zonder materiaal. Haar clubgenootje Indy Veltman maakte wat foutjes met de bal en werd daardoor vijfde.

Komend weekend gaat de Ritmica RG selectie naar de International City Cup in Düsseldorf, Duitsland. (foto: Freepik)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl