HALstad Centraal

Begin maart starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van zes rijwoningen op de  locatie waar van de voormalige noodkerk De Ark aan de Parallelweg in Sint Pancras. De gemeente begint met verwijdering van het groen rond de parkeervakken en in de noordoostelijke hoek, zodat het werk ruim voor het broedseizoen gereed zal zijn.

Enkele omwonenden hadden bezwaar ingediend op een aantal aspecten van het bouwproject 'De Ark' en stapten uiteindelijk naar de Raad van State. Halverwege januari verwierp de Raad echter alle bezwaren in een definitieve uitspraak. Inmiddels is de omgevingsvergunning aangevraagd. Naar verwachting zijn de woningen medio 2021 gereed.

De woningen zijn ontwikkeld door kopersvereniging De Ark via een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en worden gebouwd door Bouwburo Tauber. De gemeente en de aannemer streven ernaar de overlast door de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Wie toch overlast ervaart of vragen heeft, kan contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de gemeente (0226-3344 33).

 

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl