HALstad Centraal

Gemeente Langedijk gaf dinsdag in De Binding de aftrap van het bewonersinitiatief 'Ogen en Oren in de wijk'. Burgemeester Leontien Kompier ontving de belangstellenden en gaf uitleg over het buurtpreventieproject. De avond werd goed bezocht en liefst 25 inwoners meldden zich aan om ook mee te werken aan een veiligere en aangenamere leefomgeving.

Het ‘Ogen en Oren team’ heeft een signalerende functie en spreekt inwoners aan om ook alert te zijn op verdachte situaties. Daarnaast richten het zich op overlast, zwerfvuil, kapotte straatverlichting en dergelijke. De gemeente en politie omarmen dit initiatief en zullen faciliteren waar nodig. De politie geeft nieuwe teamleden instructies. Zo is het niet de bedoeling dat men de held uit te gaan hangen bij mogelijk gevaarlijke situaties.

In welke wijken het ‘Ogen en Oren team’ in eerste instantie actief is hangt af van waar de teamleden wonen. Dit moet nog uitgewerkt worden, maar met zeker 25 deelnemers is de kans aanzienlijk dat er al een aardige dekking ontstaat.

Wie ook interesse heeft kan coördinator Karin van der Vliet mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: gemeente Langedijk)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl