HALstad Centraal

Door de corona-crisis zag Lagosse Chocolade B.V. haar omzet met 80 procent kelderen. Maar in plaats van simpelweg de productie flink terug te schroeven, heeft het Heerhugowaardse bedrijf het initiatief genomen om één miljoen chocolaatjes te maken voor alle helden in de zorg.

"Je kunt je erbij neerleggen of een alternatief bedenken", laat Lagosse op de eigen website weten. "Begaan met de patiënten die juist nu alle zorg nodig hebben en al die verpleegkundigen die het virus bestrijden in de frontlinie, bedachten wij deze actie."

Het Waardse bedrijf kreeg de leveranciers zo ver om mee te werken: de Belgische chocolademaker Cargill, drukkerij StyleMathôt uit Haarlem, Remmert Dekker Packaging uit Wormer en folie leverancier Royal Vaassen uit Vaassen.

"Wanneer alle ziekenhuizen en verpleeghuizen in quarantaine gaan en de attentie niet mag worden afgeleverd, dan nog komt er ooit een eind aan deze ellende. Dat kan nog een maand duren of zelfs een half jaar. Als het dan zover is, dan willen wij dezelfde week onze dankbaarheid tonen en voor de deur staan met deze blijk van waardering", besluit het chocoladebedrijf.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl