HALstad Centraal

Het team achter Alkmaars City Blog UIT072 is een nieuw platform gestart om lokale ondernemers te steunen tijdens de coronacrisis: THUIS072.nl. Hiermee bieden ze Alkmaarse restaurants, shops en cultuurinstellingen een podium voor lokale initiatieven. Van tijdelijke bezorgservice of afhaalmogelijkheid tot tegoedbonnen en speciale acties. De site is binnen een week tijd meer dan 20.000 keer bekeken.

Initiatiefnemer Niels Goedel: "Vanuit UIT072 hebben we veel goede contacten met horeca in Alkmaar en omstreken. Toen de corona-maatregelen twee weken terug werden afgekondigd, werd juist deze sector hard geraakt. Ik wilde graag wat voor ze terug doen". De dag na de 'lockdown' stond er al een uitgebreid overzicht op van lokale restaurants die nu afhaalservice bieden of bezorgen. In de week erna werd UIT072 overspoeld met positieve reacties van zowel eters als ondernemers.

Niels: "We waren met een klein team al een jaar bezig met het bouwen van een nieuwe site. Dit platform stellen we nu als THUIS072.nl gratis beschikbaar". Als start werd het overzicht van de al bestaande website overgenomen. Vanaf afgelopen week konden ondernemers zichzelf aanmelden om hun informatie gemakkelijk te beheren.

Alkmaarse ondernemers zijn enthousiast. Sil Vendel van restaurant De Kleine Waarheid: "Fantastisch om te zien hoe lokale initiatieven zoals THUIS072 de horeca een boost kunnen geven". Chantal Schouten van De Waag: "Een mooi initiatief om de lokale horeca en winkels te steunen tijdens deze moeilijke tijden". Sophie van der Horst van SOEPP: “Fantastisch dat Alkmaarders elkaar steunen in deze tijd, kan niet wachten totdat we weer UIT mogen in 072."

"Het is gaaf om te zien dat lokale ondernemers na de eerste schok niet bij de pakken neerzitten, maar dat er overal mooie initiatieven ontstaan" zegt Niels. "Niet alleen bezorgdiensten, maar ook online sportlessen, virtuele pubquizzen, digitale museumtours en nog veel meer."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl