Streekstad Centraal

Hoe kan een crisis sentimenten en perceptie veranderen. Voorheen had gemopper op de politie nog wel eens de overhand, al kwam dat wellicht vanaf een vocale minderheid, nu worden ze als helden behandeld. Want ja, verreweg de meeste mensen zitten thuis, maar niet agenten. Zíj werken door en riskeren besmetting met het coronavirus.

Alkmaars wijkagent Bas Wijnen voelt de steun als hij aan het werk is, laat hij via Twitter weten. Zo viel het hem maandagochtend op dat hij en zijn collega door mensen op straat veel werden aangekeken, een hartje met hun handen maakten, zwaaiden of hun duim opstaken.

Ook het werk van agenten is veranderd door corona. Wijnen benoemt dan wel huiselijk geweld en hulpverlening, maar ook sociaal contact met mensen die bezorgd zijn om hun buren, en met verdrietige en boze inwoners vanwege het virus en de genomen maatregelen.

Landelijke statistieken wezen al uit dat het werk van de politie drastisch is veranderd. Het aantal meldingen van woninginbraken, fietsdiefstallen en zakkenrollerij zijn flink gedaald, net als het aantal verkeersongevallen. Stapavonden met wantoestanden zijn er ook niet meer. De politie kreeg daarentegen veel meer met overlast en onrust in wijken te maken, ten dele als gevolg van alcohol- en drugs. (foto: Pixabay)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl