HALstad Centraal

Uit angst voor een tekort zijn mensen sinds de uitbraak van het coronavirus massaal aan het hamsteren. Maar dit leidt tot tekorten van houdbare producten bij voedselbanken. De Langedijker Voedselbank en de gemeente starten daarom woensdag met een gezamenlijke inzamelingsactie bij De Binding.

"Wij waren aangenaam verrast toen wij een mail van de wethouder kregen met de vraag of, en zo ja hoe, de gemeente ons zou kunnen helpen in deze moeilijke tijd", zegt Carla van Hoorn van Stichting Voedselbank Langedijk tegen  mediapartner NHNieuws."Wij hebben een tekort aan houdbare producten. Denk aan pasta, rijst, sauzen, blikjes enzovoort. De leveranciers in de omgeving zijn gelukkig blijven leveren."

De gevraagde producten kunnen - het liefst in een tas - in de containers worden gedeponeerd tijdens de openingstijden van de gemeente Langedijk: maandag tot en met donderdag van 08:30 tot 17:00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Het adres van De Binding is Bosgroet 2 in Zuid-Scharwoude.

Lions Club Langedijk zal er voor zorgen dat de spullen bij de Voedselbank worden afgeleverd. Daar zullen de vrijwilligers de ingezamelde levensmiddelen sorteren en verdelen over de voedselpakketten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl