HALstad Centraal
00:00
55
00:00

Marcel van Eijk van Tattooshop 22 in Alkmaar voelt zich door de overheid in de steek gelaten. Terwijl veel andere ondernemers financiële steun krijgen in verband met het coronavirus, zit dat er voor hem niet in. Het vak van tatoeëerder valt niet onder de regeling. "We voelen ons gediscrimineerd", zegt hij tegen mediapartner NH Nieuws.

Net als andere ondernemers kan Marcel privé wel een bijstandsuitkering aanvragen, maar daar kan hij de vaste lasten van zijn shop aan de Gedempte Nieuwesloot niet mee dekken. Voor verdere tegemoetkoming, zoals een krediet, komt hij echter niet in aanmerking. Een reëel scenario: "We draaien nu elf, twaalf jaar in de binnenstad en je raakt gewoon alles kwijt". En dus hoopt hij dat het kabinet zijn beroep alsnog op de lijst zet.

"De overheid legt ons ook regels op. We moeten betalen voor je vergunningen. Ze kunnen wel hun hand ophouden, maar nu je ze nodig hebt, zie je ze niet", zegt de verbolgen tatoeageartiest. "De overheid beslist over leven en dood. De een wel eten en de andere droog brood. Dat is beschamend."

Het thuiszitten begint Marcel ook al aardig de keel uit te hangen. "Ik ben zelf aardig druk in mijn kop, dus dan komen de muren al snel op je af."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl