HALstad Centraal

Dat de Kanaalkade niet bepaald de veiligste weg in Alkmaar is, was al langer bekend, maar daar kwam zaterdagmiddag weer de focus op. Toen overleed op de kruising met de Kaarsemakersgracht de 24-jarige Marcel. Hij botste met zijn motor op een afslaande auto. Nabestaanden willen dat de gemeente de weg aanpakt, meldt mediapartner NH Nieuws.

Zo'n twee dagen na het fatale ongeluk staan enkele familieleden en vrienden van Marcel bij de plek die hem noodlottig werd. Bloemen en een foto bij de brug tegenover parkeergarage De Karperton zijn neergezet om hem te gedenken. "Toffe gozer, vrolijke vent, mijn neefje", valt er te lezen.

De nabestaanden kunnen het nog maar amper bevatten. Ze willen ook weten hoe het ongeval is gebeurd, maar het politieonderzoek loopt nog. De zus en moeder van het slachtoffer willen liever niet voor de camera reageren, maar zeggen te hopen dat de gemeente iets aan de gevaarlijke kruising gaat doen.

In 2017 werd de Kanaalkade aangepakt, maar dat was vooral bij de bushaltes en de Gedempte Nieuwsloot. OPA stelde in het najaar van 2018 raadsvragen over de verkeerssituatie. "Er werd aangekondigd dat er een onderzoek gedaan zou worden, maar tot op heden heb ik het onderzoek niet gezien", zegt OPA-raadslid Jan Hoekzema. Desgevraagd laat hij weten weer aan de bel te trekken. "Ik wil weten wat voor maatregelen er genomen moesten worden. Desnoods gaan we tijdelijke aanpassingen treffen om de veiligheid van deze kruising te bevorderen."

In een schriftelijke reactie betuigt de gemeente Alkmaar haar medeleven aan de nabestaanden. Of er actie wordt genomen, hangt af van de uitkomst van het onderzoek. Er stonden nog werkzaamheden op de agenda. Net als verderop moet de busbaan verhoogd en groen gekleurd worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl