HALstad Centraal

Maandag heeft Magentazorg samen met zorgpartners een covid-unit geopend op de begane grond van haar Alkmaarse revalidatiecentrum aan de Jupiterstraat 10. Op de afgesloten afdeling is plek voor 24 coronapatiënten uit de regio, die wat langer de tijd nodig hebben om te herstellen maar geen specifieke ziekenhuiszorg meer nodig hebben.

De herstellende patiënten die er al waren zijn overgeplaatst naar de eerste verdieping van het revalidatiecentrum en naar andere locaties van Magentazorg, zoals Zuyder Waert, Oudorperzand en Oudtburgh.

De afdeling heeft een aparte ingang en een covid-team van eigen zorgmedewerkers van Magentazorg, die zich uitsluitend op coronapatiënten richten. Alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen en er is voldoende beschermend materiaal voor het personeel.

“Onze medewerkers zijn ontzettend belangrijk en we doen er alles aan om ze te beschermen. We zijn er trots op dat we als organisatie onze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het verzorgen van corona-patiënten”, aldus de leiding.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl