Deze week vertelt gemeente Heerhugowaard via Facebook wat burgemeester Blase en de vier wethouders allemaal gehoord hebben tijdens hun fietstour langs een aantal bedrijven en instellingen. Doel was vorige week om te peilen hoe deze organisaties er voor staan in deze moeilijke tijd.

Horecabedrijf Wonder's werd vanzelfsprekend zwaar getroffen door de coronacrisis. "Maart, april en mei waren echt verloren maanden. Maar juni ging gelukkig weer redelijk", vertelde eigenaar Norbert Smit tegen wethouders Monique Stam en Bert Fintelman. In tegenstelling tot veel andere horecabedrijven werkt Wonder's niet met tijdvakken. Mensen kunnen gewoon reserveren als ze wat willen eten of drinken, zonder eindtijd.

Aqualectra kwam er daarentegen goed vanaf, merkte Bert Blase. Het bedrijf maakt onder andere besturingskasten en panelen, regelkasten en producten voor de gebouwautomatisering. "Begin dit jaar beloofde de orderportefeuille een topjaar met een kers op de taart", zei Tom Stringer, een van de directeuren, tegen de burgemeester. "Daar is de taart van over. Daar hebben we met z’n allen hard voor gewerkt en daar ben ik trots op."

Blase hoorde helaas een veel negatiever verhaal bij Alliums. De teler in het Altongebied zag de omzet kelderen. "Van de snijbloemen konden we nog maar 25 procent op de veiling brengen. Van onze bollen moeten we nog maar afwachten hoe de afzet loopt. Maar we kijken vooruit". De enige lucratieve 'bedrijfstak' wordt gerund door de 6-jarige Bente, dochter van een van de eigenaren. Zij verkoopt bloemen, bollen en ook eieren in een kraampje aan de Schoutenbosweg 5.

Over het bezoek van wethouder John Does en Annette Valent aan Museum Het Oude Gemaal hebben we al uitgebreider geschreven. Jan van der Starre, voorzitter van de beherende Stichting Den Huygen Dijck, vertelde dat het poldermuseum het lastig heeft gehad en nog steeds problemen ondervindt. Tijdens de sluiting kwamen de enige inkomsten uit een koffiestand. Sinds 2 juni mogen tot 15 bezoekers tegelijk binnen zijn, maar rondleidingen voor groepen zijn nog niet mogelijk en muzikale optredens zijn in de zaal niet rendabel. (foto's: Facebook / gemeente Heerhugowaard)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl