HALstad Centraal

Dinsdag berichtte Heerhugowaard Centraal over het afblazen van een ontmoeting tussen het Sinterklaas Intochtcomité en de anti-zwartepietengroep 'Heerhugowaard Kan Het.' (HKH). Burgemeester Bert Blase wilde graag alleen Heerhugowaarders aan tafel hebben, maar dat schoot in het verkeerde keelgat. "Institutioneel racisme", vindt de protestgroep.

Volgens de gemeente willen de lokale vertegenwoordigers van het waardse pietenprotest niet op de voorgrond treden en is het daarom telkens de landelijke actiegroep Kick Out Zwarte Piet die richting pers het woord voert. Wat de lokale vertegenwoordigers vinden van het standpunt van de burgemeester, wordt ook weer verwoord door de landelijke actiegroep: "Het bepalen en eisen wie van HKH deelneemt aan het gesprek is een vorm van institutioneel racisme. Het is niet aan hen om te bepalen wie van onze organisatie aan tafel schuift."

De burgemeester gaf aan dat de insteek van het gesprek nu is veranderd. "Echter hebben wij het nog steeds over het verbannen van de racistische karikatuur zwarte piet!". De actiegroep stelt dat Bert Blase het ten onrechte over verschillende meningen heeft. "Racisme is geen mening, racisme is een misdaad."

Burgemeester Blase bevindt zich tussen twee hete vuren. Vrijwilligers van het Waardse Intochtcomité dreigen massaal af te haken als ze als roetveegpiet moeten verschijnen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl