Streekstad Centraal

Vrijdag 9 oktober vond rond 13:00 uur een opmerkelijk verkeersongeval plaats op de Kennemerstraatweg bij de Metiusgracht in Alkmaar. Niemand raakte gewond, maar er was wel flinke schade en de veroorzaker is vol doorgereden. Aan de hand van het kenteken werd duidelijk dat auto van de doorrijder onverzekerd was. De gedupeerde en haar vriend Rick Akkerman zoeken onder andere via "Je bent Alkmaarder als..." op Facebook naar (de) getuigen, voor hun aangifte en de schadeverzekering.

Een vrouw stond met haar blauwe Renault Twingo op de Kennemerstraatweg bij het verkeerslicht voor linksaf naar de Metiusgracht. Een blauwe Peugeot 806 reed te hard vanaf de Metiusgracht rechtsaf, vloog uit de bocht en ramde een geel paaltje op de middenheuvel. Dat paaltje kletterde tegen de auto van de vrouw. Maar de veroorzaker reed vol door en liet de vrouw in shock achter. De schade is geraamd op 1.500 euro.

De bestuurster achter de vrouw was zo scherp om het kenteken van de Peugeot te zien en te onthouden. Even later trok de politie de plaat na en bleek de auto onverzekerd. Helaas kon de politie weinig voor de gedupeerde vrouw betekenen, omdat de schade aan haar Twingo  indirect was ontstaan.

Schadevergoeding moet nu vanuit een langlopend waarborgfonds en dat betekent dat de verzekering getuigen nodig heeft. Vrijdag wordt aangifte gedaan en daarbij zouden getuigenverklaringen dus zeer van pas komen. De vrouw zoekt in het bijzonder contact met de bestuurster die het kenteken wist te melden, maar ook met een man met grijs lang haar die vanaf de straat nog iets riep, en met de bestuurder van een kleine witte auto die vanaf de Kennemersingel af kwam en de omver gereden paal van de weg haalde.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl