Streekstad Centraal

Een 14-jarige jongen uit Alkmaar is dinsdag slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof op de Vredenburg in Oudorp. De jongen liep rond 17:20 uur met twee vrienden over straat, toen hij door twee jongemannen zonder aanleiding geschopt en geslagen en tegen de grond geduwd. Vervolgens is hij onder bedreiging beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. Daarna gingen de daders er vandoor.

Om 17:42 uur werd via Burgernet een oproep gedaan om uit te kijken naar twee jongens van rond 18 jaar. De een is donker getint en droeg een zwart Nike of Northface pak, de ander blank en droeg een blauw trainingspak. Rond 18:46 uur volgde een eindbericht met de mededeling dat de jongen niet meer waren gevonden.

Inmiddels is ook bekend dat overvallers mondkapjes droegen en dat een van hen een mes had getrokken. En het slachtoffer is er na een eigen onderzoek van overtuigd dat een klasgenoot de gewelddadige beroving had opgezet met de oudere daders. Er is een spraakbericht waarin de klasgenoot een meisje vertelt over een ruzie en ze wordt gevraagd om zijn doelwit te versieren en naar een bepaalde plek te lokken. De hulp van een ander meisje zou ook zijn gevraagd. Ze weigerden allebei.

Wie iets gezien heeft wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl