Streekstad Centraal

Heerhugowaardse politieagenten hebben zaterdagavond een 30-jarige inwoner aangehouden, terwijl zij onderweg waren naar een melding van een mogelijke woninginbraak. Nadat de man aanvankelijk op hoge snelheid vluchtte, kon hij op de Geul worden ingerekend, maar daar was wel pepperspray voor nodig.

Even voor 20:00 uur werd melding gedaan van een vermoedelijke inbreker bij een huis aan de Tabaksmolen. Onderweg troffen agenten een stilstaande auto met verlichting aan op de Paltrokmolen. Ineens reed de bestuurder richting de politieauto en stopte, waardoor de agenten dachten dat hij mogelijk getuige was van de gemelde inbraak. Toen de agenten uitstapten om met hem te praten, reed de man plotseling met hoge snelheid achteruit, passeerde hen en reed de Amstel op. De politie ging in de achtervolging, met het vermoeden dat de bestuurder iets met de inbraak te maken had.

Op de Geul gaf de bestuurder gehoor aan het stopteken. Hij werd gevraagd uit te stappen, maar weigerde medewerking en werd zeer agressief. Hierop is de man aangehouden. Hij kwam echter in verzet en de agenten voelden zich genoodzaakt om hem met pepperspray onder controle te krijgen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.

De politie onderzoekt of de verdachte iets met de woninginbraak te maken heeft en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.  Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (foto: Inter Visual Studio / Ryan Nguyen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl