Streekstad Centraal

Dinsdagavond kort na 18:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brandmelding in het kantoorpand van TAQA aan de Topaasweg op bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar. Binnen enkele minuten werd al opgeschaald naar middelbrand. Versterking van de ploeg uit Stompetoren werd daarmee opgeroepen. Twee tankautospuiten begaven zich met spoed naar het bedrijfspand.

Ter plaatse bleek een elektrisch apparaat in de controlekamer van de nabijgelegen piekgasinstallatie vlam te hebben gevat. Die installatie is, zoals de naam al suggereert, bedoeld om snel in te kunnen spelen op hoge behoefte aan gas. Het aanwezige personeel had het vuur zelf al geblust en het pand ontruimd. De brandweer hoefde alleen te controleren en ventileren.

"Niemand van de aanwezigen raakte gewond en er was geen gevaar voor de nabijgelegen gasbehandelingsoperatie", liet TAQA weten. "De oorzaak van het incident is nog niet bekend op dit moment. Omdat veiligheid onze belangrijkste prioriteit is, stellen wij een onderzoek in."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl