Streekstad Centraal

Tijdens Halloween heeft de politie door het hele land tal van illegale feesten beëindigd. Honderden feestgangers, met name jongeren, zijn beboet voor overtreding van de coronaregels. Er waren ook aanhoudingen. De ME moest optreden, de wapenstok werd gebruikt, een Amsterdamse agent kreeg een kaakslag. In de gemeenten Alkmaar en Bergen bleef het echter "relatief veilig en rustig", twitterde wijkagent Vincent Beuling tevreden.

Meldingen van illegale feesten worden met voorrang behandeld. En niet alleen worden de feestvierders en organisatoren aangepakt, eigenaren van feestlocaties kunnen rekenen op bestuurlijke boetes of dwangsommen van de gemeente. "De tijd van waarschuwen is echt voorbij", meldt de politie in het AD.

Het grootste feest dat werd ontdekt vond plaats in een bos bij het Limburgse Geulle. Zo'n 100 tot 150 man hadden zich verzameld en er kwamen er nog meer bij. Uiteindelijk maakte de Mobiele Eenheid een einde aan de samenscholing. De organisatoren hangt een boete van 4.000 euro boven het hoofd.

Een Amsterdamse agent kreeg een kaakslag tijdens het oprollen van een illegaal feest in een bedrijfspand aan de Anthony Fokkerweg. Hier kregen 46 bezoekers een boete. Op een feestlocatie in Utrecht werd de sfeer zo grimmig dat de wapenstok werd gebruikt. Een deel van de feestgangers ontkwam en wilde later weer verder gaan, maar werden toen alsnog beboet.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl