Streekstad Centraal

Woensdagochtend is een vrouw lastig gevallen op het Achtergeestpad in Alkmaar. De politie verzond om 09:37 uur een oproep via Burgernet met het verzoek om uit te kijken naar een blanke man van ongeveer 30 jaar oud. Hij reed op een donkere stadsfiets en droeg een donkere jas met capuchon en witte gympen. Om 10:19 uur werd de Burgernet-melding gesloten met de mededeling dat man niet meer was aangetroffen.

Op welke wijze de vrouw werd lastig gevallen is niet bekend bij de politiewoordvoerder. Er wordt onderzocht of het om dezelfde man gaat die in september minimaal veertien vrouwen op de billen sloeg of erin kneep. Zeker vier van hen hebben aangifte gedaan. Sindsdien lijkt de fietsende aanrander zich koest te hebben gehouden.

Alle vrouwen werden lastig gevallen in de omgeving van de Rekerhout of op de Achtergeest(pad), op eentje na; zij werd aangerand op de Herenweg. Een van de aangevers beschreef de dader als een blanke man van 1,80 tot 1,95m lang en 20 tot 30 jaar oud. De geschatte leeftijd varieert enigszins per slachtoffer, mogelijk omdat hij telkens een capuchon droeg.

Eén van de slachtoffers was zelfs twee keer de klos. De 26-jarige Linda was op maandag 29 september rond 15:00 uur aan het hardlopen op de Achtergeest toen ze van achteren werd gegrepen. De man fietste zonder om te kijken hard door. Anderhalve kilometer verderop kneep hij haar nog een keer, ondanks dat ze op haar hoede was, en hij kreunde er raar bij.

Na de eerste keer belde Linda haar vriend overrompeld, na de tweede keer overstuur. Die sprong in de auto, vond de fietser en schreeuwde hem toe. "Hij mocht hem van mij niet klemrijden: straks wordt m'n vriend zelf nog gearresteerd." De jongeman deed net alsof hij van niets wist en dreigde de politie te bellen. Linda schat de man ongeveer 20 jaar, hooguit 25 jaar oud. "Echt een nerd-achtig uiterlijk met kort donker haar", voegde ze toe.

Getuigen en slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl