Streekstad Centraal

Een Alkmaarder is aangehouden omdat hij in het bezit was van nepgeld. Dit meldt wijkagent Bas Wijnen via Twitter. Een onderzoek in Den Haag naar de online aan- en verkoop van vals geld leidde onder andere naar een verdachte, die bij zijn ouders in De Mare woont.

Een wijkagent in Den Haag besloot onderzoek te doen naar de online aan- en verkoop van nepgeld via Chinese webshops. Uiteindelijk onderschepte hij samen met partners een meerdere dozen vol met vals geld. Als echt geld was, zou de waarde totaal 1,5 miljoen euro zijn. De Haagse agent maakte foto's van zo'n doos.

De Haagse agent wist ook meerdere kopers te traceren en lichtte de betreffende collega's daarover in, waaronder Bas Wijnen. Vanwege diens corona-quarantaine gingen andere wijkagenten bij de jongeman langs.

Kopers gaven uiteenlopende verklaringen. Een aantal noemde zichzelf beginnende influencer of YouTuber. Ze wilden succes uitstralen op sociale media en in videoclips. Anderen bekenden dat ze het geld wilden gebruiken bij aankopen via Marktplaats of in de horeca.  (foto: Twitter @POL_de_Mare)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl