"Team CDA Dijk en Waard heeft er zin in!", kopt de partij in het persbericht, waarmee het de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen november bekend wordt gemaakt. Lijsttrekker Jasper John is trots op zijn team: "Het barst van talent in deze club, we combineren ervaring met enthousiasme en inhoudelijke kennis met betrokkenheid bij mensen. Het CDA start met een diverse club van mensen die er met elkaar vol voor gaan.”

De laatste weken waren tumultueus voor CDA Dijk en Waard. Fractievoorzitter Gerard Rep stapte op uit onvrede over de kandidatenlijst, raadslid Jolanda van Ling stopte omdat ze zich niet meer thuis voelde in de fractie en ook het Langedijker raadslid Jan Kramer is weg. CDA Dijk en Waard slonk van totaal zeven naar vijf zetels.

Jasper John is desalniettemin optimistisch: "We willen in ieder geval die vijf zetels behouden en een zesde zou mooi zijn. Wat er gebeurd is, is natuurlijk heel vervelend, maar we hebben gewoon echt een goede lijst kandidaten. Dat kan het dat er mensen teleurgesteld zijn over hun plek. Het is een luxepositie, kan je wel zeggen."

De conceptlijst bestond uit twaalf namen, nu staan er nog tien. "Maar dat is niet bijzonder hoor. Bij andere partijen is de uiteindelijke kieslijst ook vaak anders", aldus de lijsttrekker. "De opstelling verloopt normaal vertrouwelijk, alleen bij ons dan deze keer dan niet."

De kandidatenlijst is niet veel veranderd: op plek 2 staat Caroline van Kleef (33). Zij is juriste op het Ministerie van J&V en woont in Noord-Scharwoude. Op plek 3 staat Gea Klercq (65) uit De Noord, geboren en getogen in Langedijk. Zij is een verpleegkundige met een groot hart voor mensen, die streeft naar rechtvaardigheid. Op plek 4 staat bedrijfseconoom en ex-militair Mike Walter en op 5 Gerard Kamper, raadslid en nuchtere koolteler.

De kandidatenlijst wordt gecompleteerd door:
6 - Erik Wegman
7 - Inez van Verseveld, fractievoorzitter Heerhugowaard
8 - Nuri Kevek, raadslid Heerhugowaard
9 - Marc Hoffman
10 - Freek Marchal

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl