Dinsdag is tijdens de raadscommissievergadering Stad & Ruimte positief gereageerd op een motie voor onderzoek naar een grootschalige parkeervoorziening tussen Middenwaard en het Heerhugowaardse stationsgebied. Ook wethouder Monique Stam is te spreken over de motie van de VVD en het CDA, gesteund door DOP en Senioren Dijk & Waard.

De Parkeerstrategie Stadshart & Stationsgebied voorziet wel in de toevoeging van parkeerplekken, privaat dan wel publiek, maar legt daarnaast veel focus op beperking van de parkeerdruk. Bijvoorbeeld door het stimuleren van alternatief vervoer, deelmobiliteit, parkeervergunningen en betaald parkeren. De VVD en CDA-fracties denken dat dit allemaal tekort zal schieten. De komende jaren worden immers alleen al in de twee gebieden 5.000 woningen bijgebouwd.

CDA-fractievoorzitter Jasper John erkent dat ontwikkelaars primair verantwoordelijk zijn voor de parkeerplekken van de toekomstige bewoners, maar stelt dat er ook van buitenaf steeds meer auto's bijkomen. Er wordt elders omgeving ook bijgebouwd en de bedoeling is dat steeds meer het OV reizen. Een deel daarvan zal met de auto naar het station zal willen komen. "Je kan natuurlijk niet van iemand uit De Noord verwachten, of vanuit Oudkarspel, dat ze eerst drie kwartier gaan fietsen naar het station, om vervolgens naar Amsterdam te gaan."

Bovendien, zegt John, blijkt dat het voor ontwikkelaars in heel het land erg lastig is om alle wensen en eisen te vertalen naar een betaalbaar project, met voldoende sociale woningbouw.

VVD en CDA stellen dat als er veel geld bespaard kan worden als er al in een vroeg stadium wordt gekeken naar een grootschalige parkeervoorziening, in plaats van aan te kijken hoe de situatie zich de komende jaren ontwikkelt.

De motie ligt naar verwachting op 21 september voor de voltallige gemeenteraad. Gezien de positieve reacties is het zeer aannemelijk dat deze wordt aangenomen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl