De Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) en de na de breuk overgebleven kerncoalitie van VVD, CDA en D66 gaan niet samen verder als meerderheidscoalitie. "Met vertegenwoordigers van de OPA fractie is gesproken over opties. Dit verliep in een goede, en constructieve sfeer.", zo is in de verklaring van de kerncoalitie te lezen.

Dat er uiteindelijk toch voor is gekozen om toch niet gezamenlijk door te gaan ligt in de voorwaarde van OPA om dan ook een wethouder te leveren. Dat zag de kerncoalitie niet zitten "Het is een kilo verantwoordelijkheid en een onsje zeggenschap", laat OPA in het eigen persbericht weten.

De kerncoalitie overweegt wel de inzet van een vierde "eventueel onpartijdige vak-wethouder", zodat de werkzaamheden gespreid kunnen worden over meer collegeleden.

Dat de 'politieke paringsdans' op dit moment nog niet geleid heeft tot een meerderheidscoalatie zien geen van de betrokken partijen als probleem. In beide verklaring wordt de positieve sfeer waarin de gesprekken blijkbaar zijn verlopen geroemd. Tot slot laat de kerncoalitie weten dat er vertrouwen is in de wat OPA noemt, 'actief constructieve oppositie', die gevoerd zal worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl