Het college van Langedijk is op zoek naar een exploitant van geldautomaten. Met name met Geldmaat wordt gekeken of er weer meer flappentappen in de gemeente kunnen worden geplaatst. Dat liet wethouder Jasper Nieuwenhuizen weten in reactie op een aangenomen motie van het CDA en Senioren Dijk en Waard.

CDA Dijk en Waard vindt het zorgelijk dat er steeds minder geldautomaten zijn in beide gemeenten, en dan met name de dorpskernen. Heel Langedijk heeft er nog maar drie, waarvan twee in winkels en dus alleen overdag bereikbaar. En de automaat buiten zou vaak leeg zijn. Cash wordt steeds minder gebruikt, maar "er is een deel van onze samenleving waarvoor dit een serieus probleem vormt. In de regel gaat het hier om mensen die al op leeftijd zijn of die om andere redenen nog graag met contant geld werken". Met SDW diende de fractie een motie in om het college van B&W aan te zetten tot actie. Deze werd aangenomen door alle fracties behalve GroenLinks en de ChristenUnie.

Die motie bleek dus overbodig. Het college heeft inmiddels contact met banken over de schaarste aan geldautomaten. Een centrale kwestie is veiligheid. Iedereen in Langedijk herinnert zich nog wel de plofkraak op 25 november 2019 aan de Voorburggracht. Toen bliezen twee mannen de automaat en een stuk gevel uit de zijkant van Galerie Ronald Kraayeveld. Ook bij omliggende woningen ontstond schade.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl