De landelijke actieweek voor het anoniem inleveren van wapens heeft in de wijde regio een brede collectie opgeleverd van rond 90 items. Politie Alkmaar-Duinstreek ontving totaal 53 wapens, waaronder drie luchtdrukwapens en een alarmpistool. Alleen in Alkmaar zijn acht steekwapens ingeleverd, twee luchtdrukwapens en ook een setje handboeien.

Politie Heerhugowaard - ook wakend over Langedijk, Hollands Kroon en Koggenland - verzamelde 26 messen en een onklare revolver, alarmpistool, luchtdrukwapen, twee patroonhouders, munitie en verder een knuppel, een bus traangas, twee tasers en een koevoet. Opmerkelijk is dat er bij beide basisteams ook een aantal schilmesjes en keukenmessen zijn ingeleverd.

Rick van Vemde, actiecoördinator in Alkmaar: “We zijn blij met elk wapen dat van de straat is. Het heeft ook waardevolle gesprekken tussen bijvoorbeeld wijkagenten en jongeren opgeleverd’. Als dat weer leidt tot gesprekken tussen jongeren en hun ouders aan de eettafel, dan helpt dat hopelijk. Een mes bij je dragen levert alleen maar extra risico voor jezelf en je naaste omgeving op. Het is pure schijnveiligheid om een mes ‘bij je te steken’.”

Hoeveel de actie in de regio opleverde wilde de politie aanvankelijk niet prijsgeven aan Streekstad Centraal. De basisteams gaven aan te wachten op het ministerie van Veiligheid en Justitie, terwijl er landelijk verklaard werd dat het aan de teams zelf is om dat te bepalen. Uiteindelijk vond Streekstad Centraal de opbrengst grotendeels al via sociale media. Het lijkt er op dat er alleen via de eigen kanalen gecommuniceerd wordt, als er sprake is van een succes.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl