HALstad Centraal

Ze zijn héél ver gekomen. Maar de Alkmaarse bestorming stokte tijdens het NK Cruyff Courts 6x6 kampioenschap op het terrein van Borchland in Amsterdam. Het meisjesteam van de Zandloper moest het met 5-1 afleggen tegen OBS 't Kofschip uit Zevenaar. De jongens van OBS De Fontein konden de titel ruiken, maar na 1-1 in de zinderende finale, was het SV Drakies uit Rotterdam di de penalties beter afwerkte.

Er waren ook side events zoals een kookworkshop, springen op een speciale trampoline en een parcours met rolstoel. Daarnaast waren er belangrijke punten te halen bij het verplichte 'IN or OUT' tegen Ajax.

Ook werd Respect Award uitgereikt. De spelers verdienden punten door sportief gedrag en met het Respect spel. Bij de jongens won OBS de Klinkerschool uit Eindhoven en bij de meisjes De Koningin Beatrix school uit Papendrecht.

In totaal hebben ruim 21.000 kinderen tot en met 12 jaar deelgenomen op één van de 200 Cruyff Courts in Europa. Voor het achtste seizoen op rij groeide het toernooi. In 2006-2007 streden nog 2.500 jongens en meisjes om de titel. De allerbesten reizen 20 juni af naar Spanje om te bepalen wie in Europa de besten zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl